Jolán
2 °C
4 °C

Terroristatámadásra figyelmeztettek az olasz titkosszolgálatok

MTI
2005.08.03. 17:37
Terrortámadások veszélyére hívták fel a figyelmet az olasz titkosszolgálatok szerdán. A parlament előtt ismertették azt a féléves titkosszolgálati beszámolót, amely arra figyelmeztet, hogy Olaszországból olyan pénzösszegek áramlanak ki, melyek a nemzetközi terrorizmus támogatását célozzák. Olaszországban is élnek szélsőséges fundamentalisták, akik az iraki ellenállás részeként harcoltak a külföldi megszálló csapatok ellen. Az illegális bevándorlás révén számuk jelentős lehet.

Titkosszolgálati értesülések szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tömegpusztító fegyvereket - köztük atomfegyvereket - akar szerezni. Elképzelhető, hogy az al-Kaida kémiai és biológiai fegyverek alkalmazásával tudna támadásokat végrehajtani. Az olasz parlament szombaton rohamtempóban fogadta el az új terrorizmusellenes törvényt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?