Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hűséget esküdtek az új szaúdi uralkodónak

MTI
2005.08.03. 15:50
Törzsi és iszlám vallási vezetők, valamint más kiemelkedő szaúdi személyiségek százai esküdtek hűséget szerdán az elhunyt Fahd király helyébe lépő Abdallahnak azon a hagyományos iszlám beiktatási szertartáson, amely megerősíteni hivatott az új szaúdi uralkodó hatalmát.

Elsőként a vezető iszlám papok legfelsőbb tanácsának tagjai sorakoztak fel a 82 éves Abdallah előtt a királyi palotában, hogy kezet rázzanak vele, és hűséget fogadjanak neki mint az ország sorrendben hatodik uralkodójának. Az Iszlám Mozgalom a Szaúd-arábiai Reformokért elnevezésű, Londonban működő szervezet ugyanakkor megtagadta, hogy hűséget esküdjön Abdallah királynak, valamint az új trónörökösnek, Szultán bin Abdel-Azíz hercegnek, egyúttal a szaúdi politikai foglyok szabadon bocsátását követelte.