Auguszta
-7 °C
0 °C

Berlusconi-hű ember került a RAI tévé élére

MTI
2005.08.06. 15:34
Alfredo Meocci újságíró személyében kormánybarát vezérigazgatót nevezett ki pénteken az olasz közszolgálati tv-társaság (RAI) élére az igazgatótanács. Meocci tagja a Berlusconi-féle kormánykoalícióban részt vevő Kereszténydemokrata Pártnak (UDC). Kinevezésével a kormány változatlanul a kezében tarta a gyeplőt az állami televízió irányításában.

A vezérigazgató a múlt héten kinevezett RAI-elnökkel, Claudio Petrucciolival együtt fogja vezetni az intézményt. A baloldali demokratának számító elnökre kényes feladat vár: a poszt több mint egy éven át betöltetlen volt, miután Petruccioli elődje, Lucia Annunziata a kormányfő részéről reá nehezedő, egyre erősebb nyomás miatt lemondott tisztségéről.

A legutóbbi RAI-elnökök rendkívül rövid ideig voltak hivatalban. Petruccioli hivatali idejének legalább a következő parlamenti választásokig kellene tartania, amelyek 2006 májusában esedékesek. A szenátorra elsősorban az a feladat vár, hogy a küszöbön álló választási hadjárat idején szavatolja a politikai hírműsorok kiegyensúlyozottságát a közszolgálati csatornákon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!