24 izraeli rendőr sérült meg a gázai telepesek kényszerkilakoltatásakor

MTI
2005.08.18. 21:12
Legkevesebb negyvenhárom személy sebesült meg a gázai övezeti telepesek kényszerkilakoltatása során csütörtökön - vált ismertté izraeli orvosi forrásból.

A sebesültek között 25 rendőr, 10 katona és nyolc civil van. "Az erőszak, amivel szembetaláltuk magunkat, főként a telepek szellemi vezetőire jellemző... A törvényt mi a legszigorúbban betartjuk. Ha például egy civil vasrúddal ütött meg egy rendőrt, arra úgy tekintünk, mint gyilkossági kísérletre" - közölte egy izraeli rendőri illetékes.

Dan Harel, Izrael déli térségének katonai parancsnoka közölte, hogy tíz rendőr akkor sérült meg, amikor a Kfar Darom-i zsinagóga kiürítésekor a tiltakozók savval töltött zacskókkal dobálták meg a zsinagógába behatoló rendőröket.

Izraeli biztonsági erők közölték, hogy palesztin szélsőségesek három aknagránátot lőttek ki csütörtök este a már kiürített Morag telepre. A támadás áldozatot nem követelt.

Az izraeli és a palesztin biztonsági erők együttműködnek annak érdekében, hogy elejét vegyék az akna- és rakétatámadásoknak a gázai övezetből való izraeli kivonulás idején. Ennek ellenére szinte minden nap elkövetnek egy-egy ilyen támadást az izraeliek ellen.