Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

24 izraeli rendőr sérült meg a gázai telepesek kényszerkilakoltatásakor

MTI
2005.08.18. 21:12
Legkevesebb negyvenhárom személy sebesült meg a gázai övezeti telepesek kényszerkilakoltatása során csütörtökön - vált ismertté izraeli orvosi forrásból.

A sebesültek között 25 rendőr, 10 katona és nyolc civil van. "Az erőszak, amivel szembetaláltuk magunkat, főként a telepek szellemi vezetőire jellemző... A törvényt mi a legszigorúbban betartjuk. Ha például egy civil vasrúddal ütött meg egy rendőrt, arra úgy tekintünk, mint gyilkossági kísérletre" - közölte egy izraeli rendőri illetékes.

Dan Harel, Izrael déli térségének katonai parancsnoka közölte, hogy tíz rendőr akkor sérült meg, amikor a Kfar Darom-i zsinagóga kiürítésekor a tiltakozók savval töltött zacskókkal dobálták meg a zsinagógába behatoló rendőröket.

Izraeli biztonsági erők közölték, hogy palesztin szélsőségesek három aknagránátot lőttek ki csütörtök este a már kiürített Morag telepre. A támadás áldozatot nem követelt.

Az izraeli és a palesztin biztonsági erők együttműködnek annak érdekében, hogy elejét vegyék az akna- és rakétatámadásoknak a gázai övezetből való izraeli kivonulás idején. Ennek ellenére szinte minden nap elkövetnek egy-egy ilyen támadást az izraeliek ellen.