Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szöul mégsem támogatja a phenjani atomprogramot

MTI
2005.08.21. 23:01

Cáfolni igyekezett a dél-koreai külügyminiszter vasárnap Washingtonban, hogy országának nézeteltérései lennének az Egyesült Államokkal Észak-Korea atomprogramjával kapcsolatban.

#alt#
A koreai külügyminiszter (Fotó: EPA)

Ban Ki Mun a Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel folytatandó tárgyalások előestéjén a CNN hírtelevíziónak adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Washington és Szöul - mint fogalmazott - egy térfélen van, s túlzónak nevezte az állítólagos nézetkülönbségekkel kapcsolatos értesüléseket.

Az említett értesülések hátterében az áll, hogy Dél-Korea néhány nappal ezelőtt támogatásáról biztosította Phenjan jogát az atomenergia békés célú hasznosítására, miközben az Egyesült Államok minden ilyen jellegű tevékenységet ellenez, kételkedve Észak-Korea szavahihetőségében. A szöuli újraegyesítési miniszter napokban tett nyilatkozata mindazonáltal meglehetős diplomáciai zavart okozott.