Aliz
6 °C
14 °C

Brit állampolgár volt a Jeruzsálemben megkéselt fiatal zsidó

MTI
2005.08.25. 08:57

Brit állampolgár volt az a vallásos zsidó fiatalember, akit szerdán este késelt meg Jeruzsálem óvárosában egy palesztin merénylő. Csütörtöki rendőrségi közlés szerint az áldozat társa, akit a támadó szintén megsebesített, amerikai állampolgár volt. Ez utóbbinak sikerült eljutnia egy rendőrőrsre, hogy riassza a hatóságokat. Mindketten egy jesiva (Talmud-iskola) hallgatói voltak.

Az áldozat családja nem adott engedélyt a törvényszéki boncoláshoz, amelyet egy Tel-Aviv melletti kórházban kellett volna elvégezni. Az ügyben a nap folyamán egy jeruzsálemi bíróságnak kell határozatot hoznia - közölte az izraeli közszolgálati rádió. A gyilkos fegyvert, egy konyhakést, megtalálták a helyszínen. A támadónak sikerült elmenekülnie.

Három év óta ez volt az első palesztinok által elkövetett merénylet Jeruzsálem óvárosában, amely a város 1967-ben Izrael által annektált keleti részében fekszik. Gideon Ezra izraeli belbiztonsági miniszter szerint "nagyon fájdalmas, de nem stratégiai jellegű" merénylet történt, az elkövető feltehetően nem tagja semmilyen mozgalomnak és ezért nehéz lesz kézre kerítése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?