Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar vállalkozó is hitelezett a leváltott szlovák miniszternek

MTI
2005.08.31. 15:18
Egy CS. G. nevű magyarországi vállalkozótól is kölcsönvett harmincmillió koronát Pavol Rusko, a szlovák kormány leváltott gazdasági minisztere, akit Mikulás Dzurinda kormányfő azért menesztett, mert kiderült róla: olyan, a rendőrség látókörébe került vállalkozópárostól vett fel több mint százmillió korona magánkölcsönt, akik közül az egyik épp a Rusko vezette gazdasági tárcától kapott százhúsz millió korona vállalkozásfejlesztési támogatást.

Rusko 180 millió forintot kitevő magyarországi eredetű kölcsönéről a pozsonyi Pravda számolt be szerdán. A cikkíró az érintettre hivatkozva azt írta, hogy a volt miniszter épp a CS. G.-től kapott pénzből fizette vissza százmilliós váltóügyletének egy részét, majd - miniszterként - Cs. G-vel kezdett vállalkozni. Rusko azonban Cs. G-nek máig nem fizette vissza a 30 millió koronát, mert az adósságterhet énekesnőként ismert 27 éves sógornője vállalta át, ráadásul a törlesztési kötelezettség nem határidős.