Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezer fogoly szabadon engedését kérik Salitért cserébe

MTI
2006.07.01. 11:15
Ezer fogoly szabadon bocsátását, valamint a Gázai övezetben indított katonai művelet leállítását követelte Izraeltől az a három palesztin fegyveres csoport, amely hat napja túszul ejtett egy izraeli katonát.

Az Ezzedín al-Kasszám Brigádok (a kormányzó Hamász mozgalom katonai szárnya), a Népi Ellenállási Bizottságok, valamint az Iszlám Hadsereg péntek éjjel kiadott közleményében megismételte, hogy követeli Izraeltől a bebörtönzött nők, kiskorúak, idős, beteg foglyok és a palesztin vezetők elengedését, cserébe pedig információkat ad az elrabolt katonáról, a 19 éves Gilad Salitról.

Azóta, hogy a fiatal izraeli tizedest vasárnap elhurcolták a Gázai övezet, Egyiptom és Izrael határainak találkozásán lévő egyik izraeli őrhelyről, a túszejtők már második alkalommal adnak közleményt követeléseikről, amelyeket igazságosnak és humanitárius jellegűnek minősítettek.