Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hezbollah tovább lövi Izraelt

MTI/Reuters
2006.07.24. 06:29

Az izraeli hadsereg dél-libanoni szárazföldi hadműveletei sem akadályozhatják meg, hogy a Hezbollah síita szervezet rakétákat lőjön ki észak-izraeli településekre - hangoztatta a Hezbollah vezetője egy hétfői lapnyilatkozatában.

Haszán Naszrallah az asz-Szafír című libanoni lapban közölt nyilatkozatban úgy vélekedett, hogy az izraeli behatolásnak nem lesz politikai eredménye, ha nem éri el Izrael kinyilvánított céljait, közülük is elsősorban a "cionista települések" lövetésének leállítását. "Biztosíthatom, hogy ezt a célt nem fogják elérni" - fogadkozott Naszrallah.

A Hezbollah gerillái vasárnap rakéták tucatjait lőtték ki Izraelre.

A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Naszrallah hozzáfűzte, hogy a Hezbollah nem ellenzi, ha a libanoni kormány tárgyalásokba bocsátkozik fogolycseréről, amelynek keretében a síita szervezet elengedné az általa foglyul ejtett két izraeli katonát, az izraeli börtönökben őrzött libanoni és más arab rabok szabadságáért cserébe.