Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael libanoni támadásai ellen tüntettek Párizsban és Bernben

MTI
2006.07.29. 20:49
Mintegy kétezer ember tüntetett szombaton Párizsban a Libanont érő izraeli légitámadások azonnali leállítását sürgetve, míg a svájci fővárosban, Bernben háromezren vonultak fel hasonló követeléssel. A francia fővárosban a palesztin és a libanoni néppel vállalt szolidaritás jelszavával gyűltek egybe a tüntetők, hogy az izraeli offenzíva azonnali és feltétel nélküli beszüntetésére szólítsanak fel. A megmozdulásra a Franciaország-Palesztina Szövetség, szakszervezetek, baloldali és szélsőbaloldali pártok toboroztak.

Bernben is libanoni zászlók alatt vonultak a tiltakozók a harcok leállítását követelve és azt, hogy vessenek véget a Svájc és Izrael közötti fegyverkereskedelemnek. A tüntetők az ENSZ-t, az Egyesült Államokat és a svájci kormányt is bírálták. A svácji Szövetségi Tanács a héten jelezte: inkább humanitárius, semmint politikai szinten kíván szerepet vállalni a konfliktus kezelésében, bár a külügyminisztérium korábban bírálta Izraelt, mondván, hogy a nemzetközi jogot sérti a polgári infrastruktúra támadásával.