Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az olajmezők megtámadására buzdít az al-Kaida

MTI
2007.02.14. 18:21

Az Egyesült Államokat szolgáló olajlelőhelyek megtámadására buzdított egy szerdai üzenetében az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szaúd-arábiai szárnya, olyan országokat felsorolva célpontként, mint Kanada, Venezuela és Mexikó.

A fenyegetés a szaúdi al-Kaida internetes honlapján jelent meg. "Arra van szükség, hogy lecsapjunk minden térségre, amely az Egyesült Államokat szolgálja, nem csak a Közel-Keletre. A cél az utánpótlási vonalak elvágása, vagy legalább a beszűkítése minden eszközzel" - írták az iszlamisták.

Ez a csoport hajtott végre nagyszabású kamikaze támadást 2006 februárjában a világ legnagyobb olajfeldolgozója ellen Szaúd-Arábiában. Akkor két tonna robbanóanyagot használtak fel, de nem érték el a céljukat, az üzem megsemmisítését. Még korábban, 2003-ban megkísérelték öngyilkos merényletek sorozatával megdönteni az amerikaiakkal szövetséges szaúdi monarchiát.