Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harírire emlékeztek Bejrútban

MTI
2007.02.14. 19:00

Háromszázezer híve emlékezett meg Rafík Haríriről, a merényletben meggyilkolt, Szíria-ellenes libanoni kormányfőről halálának második évfordulóján egy bejrúti nagygyűlésen.

Libanon minden részéből érkeztek a Szíria-ellenes parlamenti többség által szervezett megmozdulásra, amelyet a kormány melletti rokonszenvtüntetésnek is szántak a megemlékezők.

A zászlókat lengető tömeg Haríri portréi és beszédeiből vett idézeteket tartalmazó táblák alatt gyűlt egybe Bejrút központjában, a Vértanúk terén, ahol végső nyugalomra helyezték annak idején a 2005. február 14-én politikai gyilkosság áldozatául esett volt kormányfőt. Haríri sírja mellett digitális kijelző hirdette: 730 nap telt el a merénylet óta anélkül, hogy az elkövetőket felelősségre vonták volna.