Judit
2 °C
7 °C

Stoiber országos párttá tenné a bajor keresztényszociálisokat

MTI
2007.02.21. 15:42

A húsvét előtti nagyböjt nyitányát jelentő hamvazószerda alkalmából politikai nagygyűlések kezdődtek szerdán Németországban.

Az úgynevezett politikai hamvazószerda immár több évtizedes múltra tekint vissza Bajorországban, ahol a helyi parasztok szövetsége 1919-ben ezen a napon az első nagygyűlést tartotta.

Rendkívüli érdeklődés előzte meg a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) Passauban tartott rendezvényét, tekintettel arra, hogy a leköszönő pártelnök, illetve bajor tartományi miniszterelnök, Edmund Stoiber - legalábbis a jelenlegi forgatókönyv szerint - ebben a minőségében, utolsó ilyen jellegű beszédét tartotta.

Beszédében pártját arra szólította fel, hogy ne csak Németország, hanem egész Európa érdekében politizáljon. Szavai szerint a keresztényszocialisták nem elégedhetnek meg azzal, hogy csak Bajorországban kormányozzanak, hanem országos párttá kell válniuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?