Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Büntetőjogi vizsgálat egy romániai magyar miniszter ellen

MTI
2007.05.04. 21:53

Büntetőjogi vizsgálatot kezdeményezett a román főügyészség Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter ellen, aki politikai indíttatásúnak tartja a nyomozók vádjait.

A román elnöki hivatal pénteki sajtóközleménye szerint Laura Codruta Kövesi főügyész arról értesítette Nicolae Vacaroiu ideiglenes államfőt és Calin Popescu Tariceanu miniszterelnököt, hogy a főügyészség szervezettbűnözés- és terrorizmusellenes főosztálya április 27-én büntetőjogi vizsgálatot indított a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa ellen.

Vacaroiu arra kérte a főügyészt, hogy őt is tájékoztassák, amennyiben a nyomozás ideje alatt újabb, a miniszter esetleges bűnösségét bizonyító elemek kerülnek felszínre.

A Realitatea TV hírtelevízió szerint az ideiglenes államfő szóvivője közölte: Vacaroiu csak abban az esetben függeszti fel a minisztert, ha újabb bizonyítékokra derül fény. Román hírforrások szerint a miniszternek hétfőn hozzák tudomására az ügyészek, hogy mivel gyanúsítják.