Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ahmedinezsád: az agresszornak letörjük a kezét

2008.09.21. 11:27

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök óva intett minden Irán elleni agressziótól vasárnap egy katonai díszszemlén mondott beszédében. "Mindenki tudja, hogy ha valaki a legkisebb agressziót is megengedi magának Irán területe és törvényes érdekei ellen, fegyveres erőink letörik a kezét, még mielőtt a ravaszhoz nyúlna, és igencsak meg fogja bánni" - fogalmazott az iráni.

"Az iráni nép békét és barátságot akar... de ma nem tanúsíthat hajlékonyságot az ellenséggel szemben" - tette hozzá az iráni elnök arra a nyomásra utalva, amelyet a nemzetközi közösség gyakorol rá vitatott atomprogramjának felfüggesztése érdekében.

A katonai díszszemlét minden évben az iraki-iráni háború (1980-1988) kitörésének évfordulóján tartják. Az USA nemrég jelentette be, hogy - az iráni nukleáris létesítmények ellen is bevethető - bunkertörő bombákat ad el Izraelnek.