Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Tovább pusztít a Nyiragongo vulkán

MTI
2002.01.19. 11:46
A kongói-ruandai határ mellett magasló Nyiragongo tűzhányó két lávafolyama szombat óta a ruandai Gisenyi várost fenyegeti, miután a vulkán kitörése nagy pusztítást végzett az előző napokban a kongói Goma területén. A Gomából menekülő százezrek nagy része éppen ebben a városban húzta meg magát. Most Gisenyiből is megindult a rémült emberek áradata Ruanda belseje felé, elsősorban a Gisenyihez legközelebb fekvő Ruhengeri településre - jelentette a dpa.

Az ENSZ Világélelmezési Programjának munkatársai megpróbálják ellátni vízzel és élelmiszerrel az országutakat ellepő menekülő tömeget. A segélyező szervezetek munkatársai attól tartanak, hogy kolera törhet ki a tűzhányó miatt koldusbotra juttatott emberek között, mert a mintegy 400 ezres sokaság két napja víz nélkül van, és nélkülözi a legelemibb higiéniai feltételeket is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?