Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Két pakisztánival végzett az indiai rendőrség

MTI
2002.01.28. 11:05
Az indiai rendőrség megölt két pakisztánit, akikről azt gyanítják, hogy közük volt a kalkuttai Amerikai Tájékoztatási Központ elleni merénylethez. Ezt hétfőn jelentette be Kamal Pandey indiai belügyminiszter. Közlése szerint hétfőre virradóan a kelet-indiai Hazáribágban (Dzsarkand állam) lezajlott rendőrségi rajtaütés során tűzharcban vesztették életüket a terroristák. A rendőrség lefoglalt egy AK-47-es géppisztolyt is, amelyet a január 22-i merényletben használták. A belügyminiszter szerint a megölt merénylők egyike halála előtt beismerő vallomást tett.

A száguldó motorkerékpárról leadott lövéssorozatban a kulturális központot őrző négy indiai rendőr vesztette életét. A merénylet ügyében tovább folyik a nyomozás, de most már aligha kétséges pakisztáni állampolgárok és pakisztáni bázisú csoportok szerepe az ügyben, mondta a belügyminiszter. India és Pakisztán szinte a háború küszöbén áll azóta, hogy december 13-án egy India szerint Pakisztánból érkezett öngyilkos kommandó megtámadta az indiai parlament épületét. Indiai nem hajlandó visszavonni erőit a határról, amíg nem szűnik meg a szélsőségesek beszivárgása Pakisztánból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?