Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Izrael F-16-osokról bombázza Arafat főhadiszállását

MTI
2002.03.07. 07:51
Izraeli F-16-os vadászgépek támadták csütörtök hajnalban a palesztin elitalakulat, a 17-es Erő betlehemi főhadiszállását. A Jasszer Arafat palesztin elnök gárdájaként számon tartott erőnek a ciszjordániai autonóm városban lévő főhadiszállásába legalább két rakéta csapódott be. Az épületet már kedden is bombázták F-16-osok.

Izraeli katonák hatoltak be csütörtök hajnalban Túl-Karmba páncélos harcjárművek kíséretében. Palesztin biztonsági források szerint mintegy ötven izraeli páncélos jármű hatolt be több irányból a palesztin önkormányzat alatt álló észak-ciszjordániai városba, és egy részük körülzárta a szomszédos menekülttábort. Az egyik izraeli helikopter rakétát lőtt ki a táborra, megölve egy palesztint, hármat pedig megsebesítve, miután tűzpárbajra került sor palesztin fegyveresekkel. Néhány órával előbb az izraeli hadsereg tankjai és talajgyalui behatoltak a Gázai övezet északi részén lévő Bét Lahiába is, egy kilométert téve meg palesztin autonóm területen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?