Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jospin lemondott, Raffarin az új francia kormányfő

MTI
2002.05.06. 13:07
Hétfőn benyújtotta lemondását Lionel Jospin francia miniszterelnök - jelentette be Párizsban az államelnöki hivatal. Ez egy nappal azután történt, hogy a francia elnökválasztáson újjáválasztották Jacques Chirac köztársasági elnököt. Dominique Villepin, az Élysée főtitkára hétfőn délben a elnöki palota lépcsőjén jelentette be, hogy Jacques Chirac az 53 éves, Liberális Demokrácia (DL) párti szenátort bízta meg a jobboldali átmeneti kormány vezetésével.

Az elnök vasárnap esti közlése szerint a korlátozott hatáskörrel rendelkező átmeneti kormány a június 9-16 között tartandó törvényhozási választásokig lesz hivatalban. Elsőrendű feladata a közbiztonság megerősítése lesz. A Chirachoz kötődő RPR (Tömörülés a Köztársaságért) parlamenti szövetségeséhez tartozó 53 éves Raffarin elkötelezett híve az elnöknek.