Palesztin melegeket toloncolna ki Izrael

2003.03.07. 08:58
Izraeli emberi jogi szervezetek igyekeznek megakadályozni, hogy a hatóságok egy hallgatólagos megállapodást megszegve kitoloncoljanak három palesztin homoszexuálist a megszállt területekre, ahol úgynevezett kollaboránsként kivégeznék őket.
A Háárec című izraeli lap jelentése szerint a palesztin melegeket egy, az illegális bevándorlók elleni razzia során fogták el, és jóllehet nem vádolják őket semmivel, már egy hónapja az Abu Kabir börtönben tartják fogva őket. A jogvédők szerint a "biztos halál vár rájuk", ha átadják őket a palesztin hatóságoknak.

Európában keresnének nekik menedéket

Az emberi jogi szervezetek kérték Avraham Porazt, a Sinui-párti új belügyminisztert, hogy legalább addig halasszák el a közeli napokban esedékes kitoloncolást, amíg valamely európai ország menedéket nem kínál az érintetteknek. Poraz hivatala "érzékeny biztonsági szempontokra" hivatkozva elutasította a kérését, amit Saul Gonen, az izraeli homoszexuálisok szervezetének vezetője meglepőnek nevezett, mivel a belügyminiszter "liberális és humanista nézeteiről ismert", pártja, a szintén liberális Sinui pedig a választási kampányban támogatást ígért a melegeknek.

Egy, az izraeli biztonsági szervekkel kötött nem hivatalos megegyezés alapján az izraeli melegek egyesülete jelenleg is 25 olyan palesztin homoszexuálisnak nyújt menedéket, akik saját közösségükben üldöztetésnek lennének kitéve - jelentette az EFE a Háárecre hivatkozva.  • Hírek
  • Megtakarítás