Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Huszein minisztereivel nevetgélt a tévében

2003.04.02. 23:45
Az ablaktalan helységben katonaruhába bújt minisztertársaival nevetgélő Huszeinről készült felvételekről megállapíthatatlan, mikor készült. A diktátor kizárólag levelekben üzen népének, legutóbbi közleménye szerint a kurdok "nagyon megbánják", ha az iraki kormány helyett Amerikát támogatják.
Szaddám Huszeinről mutatott felvételeket az iraki állami televízió. A képeken a diktátor miniszterei tőársaságában nevetgélt egy ablaktalan helységben - jelentette a Reuters. az iraki televízió korábbi jelentése szerint Huszein elnökletével több iraki vezető is ülésezett.

Biztos győzelem

Az ülés tényét független források egyelőre nem erősítették meg, a tévében bemutatott felvételekről megállapíthatatlan, hogy mikor készült. Huszein a nap folyamán kiadott közleményében "biztos győzelemről" beszélt. A diktátor este újabb nyilatkozatot tett, ám levelét ekkor sem személyesen olvasta fel.

Nagyon megbánják a kurdok

A Mohamed Szaid Szahaf tájékoztatási miniszter által felolvasott közlemény óva intette az észak-iraki kurdokat az amerikaiakkal kötött szövetségtől. Huszein szerint a kurdok "nagyon mebánják", ha az iraki kormány helyett az amerikaiakat támogatják.

A televízió a nap folyamán Szaddám Huszein több nyilatkozatát, rendeletét, felhívását olvasta be, de egyik alkalommal sem mutatta az elnököt, felerosítve azokat a találgatásokat, hogy az iraki diktátor talán már nem is él. Az utóbbi 24 órában az amerikai-brit légiero kisebb megszakításokkal szinte állandóan bombázta Bagdadot, és az elnöki palotaegyüttes volt a légitámadások fo célpontja.