Al-Kaida kapcsolatokkal vádolja Irakot Nagy-Britannia

2003.01.29. 15:56
Bush évértékelő beszéde után Tony Blair is al-Kaida tagok bújtatásával vádolta Irakot. A brit kormány nem rendelkezik bizonyítékokkal a kapcsolatról, ez azonban Blair szerint nem zárja ki azt. Irak tagad.
Irak al-Kaida tagokat bújtat - jelentette ki Tony Blair brit kormányfő. Bush elnök keddi évértékelő beszédében szintén al-Kaida kapcsolatokkal vádolta Irakot.

"Nem tudunk semmi biztosat a kapcsolatról és nem ismerjük a viszony jellegét" - mondta Blair. Véleménye szerint azonban ez nem zárja ki azt, hogy "egyes irakiak" kapcsolatban állnak a terroristákkal. Nagy-Britannia most először fogalmazta meg gyanúját Husszein rezsimével szemben.

A tálibokat sem ismerték el

Irak határozottan visszautasította az amerikai vádakat - jelentette a BBC. "Ezt a hamis vádat már többször is felhozták, de még egyszer sem bizonyították" - hangsúlyozta Tarik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes. A kapcsolat az irakiak szerint már csak azért is kizárt, mert az al-Kaida és Husszein diktatúrája más ideológiai alapon áll. Irak nem is ismerte el az afganisztáni tálib uralmat - nyilatkozta az iraki miniszterelnök-helyettes.  • Tippek
  • Hírek