Nem bírják az iraki hullaházak

2006.06.29. 20:38
Katasztrofális állapotok uralkodnak az iraki hullaházakban, miután február óta ugrásszerűen megnőtt a gyilkosságok száma.

Nyolcezer embert öltek meg Irakban idén, az erőszakos halálesetek száma a hat hónapos időszakot vizsgálva február óta ugrásszerűen megnövekedett - mondta egy egészségügyi illetékes az Asz-Szabáh iraki napilapnak.

A gyilkosságok nagy száma miatt katasztrofális állapotok lettek úrrá a hullaházakban. Az igazságügyi orvos szakértői szolgálat bagdadi központjában kibővítették a befogadóképességet, ennek ellenére a holttestek egy részét az épületen kívül kellett elhelyezni, s ezért borzasztó szag terjeng - mondta az illetékes, az egészségügyi minisztérium ellenőre.

Csütörtökön összesen 13 tetemet találtak Bászrában, Kirkukban és Bagdadtól délre. A rendőrség adatai szerint a halottak között van két nő, akiket meggyilkolásuk előtt megkínoztak.

Bagdadban, Fallúdzsában és Harnabátban a fegyveres és rendvédelmi erők összesen hat tagja vesztette életét felkelőkkel vívott összecsapásokban csütörtökön, és több polgári személy merénylet áldozata lett.  • Bérelnék
  • Bankszámla