Erzsébet
1 °C
4 °C

Röntgenszeme van az izraeli védelmi miniszternek

2007.02.23. 13:58
A jobbik eset, ha Amir Perec átlát a tömör, fekete műanyagon. A rosszabbik esetben az izraeli védelmi miniszter hülyét csinált magából, amikor letakart lencséjű távcsövével szemlélte az izraeli hadsereg csapatmozgásait.

Amir Perecet eddig is sokan bírálták hadügyminiszteri alkalmatlansága miatt, hiszen Izraelben szokatlan módon különösebb katonamúlt nélkül vezeti a védelmi tárcát. Amennyiben Perec nem rendelkezik természetfeletti képességekkel, most újabb bizonyítékot kaptak alkalmatlanságára.


Perec röntgenszeme

Perec a vezérkari főnök, Gabi Askenazi társaságában ellenőrizte az izraeli hadsereg a Golán-fennsíkon állomásozó alakulatainak csapatmozgásait. A védelmi miniszter és a vezérkari főnök persze csak távolról szemlélték az eseményeket, távcsővel követve a történéseket.

Az izraeli napilapok másnap címlapon közölték a képeket Perecről, ahogy távcsövével a távolba mered. Ebben látszólag nem zavarja az sem, hogy a távcsövén rajta hagyta a lencsevédő kupakot.


Átlát a szitán

Perec mentségére szóljon, hogy nem ő az első hadvezér, aki elkövette ezt a hibát. George W. Bush egy hadgyakorlatot nézett meg letakart lencséjű távcsővel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?