Konrád
8 °C
26 °C

A börtönből kórházba szállították Milosevicset

2001.04.12. 08:14
Nem drámai az állapota Szlobodan Milosevicsnek, akit a börtönből szerda késő éjszaka szállítottak kórházba szívbántalmakkal - mondta az április 1-je óta vizsgálati fogságban ülő jugoszláv exdiktátor egyik ügyvédje. Milosevicset magas vérnyomással, "szívrohamhoz közeli" állapotban került az egyik - közelebbről meg nem nevezett - belgrádi katonai kórházba.
Szívbántalmakkal kórházba szállították a Szlobodan Milosevics jugoszláv exdiktátort. Az április elsején letartóztatott volt elnök állapota ügyvédei szerint nem drámai. Kórházba szállításakor magas volt a vérnyomása, állítólag "szívroham előtti állapotban" - írta a dpa.

A volt jugoszláv elnök rosszul lett, és zárkájában két orvoscsoport vizsgálta meg, amelyek úgy döntöttek, hogy kórházba kell szállítani - adta hírül a Beta hírügynökségre hivatkozva az MTI. Milosevicset április elsejei letartóztatása után már megvizsgálta egy orvos, aki kimerültséget és enyhén magas vérnyomást állapított meg nála, de egyébként jó egészségben találta.

Korábban sohasem erősítették meg azokat a híreszteléseket Milosevics egészségi állapotával kapcsolatban, miszerint a volt jugoszláv elnök cukorbeteg lenne, valamint hogy könnyebb agyvérzést szenvedett volna el.

Az exdiktátor ügyvédei csütörtökön bővebb tájékoztatást adnak Milosevics állapotáról.