Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Lekannibálozta Obama ősét a lengyel külügyminiszter

2008.11.17. 20:38
Már másodszor lett botrány abból, hogy egy lengyel politikus az új amerikai elnök színén tréfálkozik. Ezúttal állítólag a külügyminiszter kannibálozott.

Egy jobboldali ellenzéki (Pis-párti) lengyel képviselő szerint az ország külügyminisztere több politikus jelenlétében a következő viccet mesélte: "Tudták, hogy Obamának lengyel gyökerei is vannak? A nagyapja egyszer megevett egy lengyel misszionáriust".

A történetet kiszivárogtató Witold Waszczykowski vizsgálatot követel. Radoslaw Sikorski még nem reagált a vádra. Ugyanakkor a posztkommunista ellenzéki Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) frakcióvezetője azt mondta, hogy ő a PiS elnökétől, Jaroslaw Kaczynski volt kormányfőtől hallotta a viccet.

Nem ez az első rasszista botrány Obama kapcsán a lengyel közéletben. A PiS nemrégiben fegyelmi eljárást indított a párt egyik parlamenti képviselője, Artrur Gorski ellen, aki az amerikai elnökválasztás után állítólag azt találta mondani, hogy Obama választási győzelmével "véget ért a fehér ember civilizációja".