Boglárka
19 °C
35 °C

Hét halálos áldozata van a pakisztáni busztámadásnak

2003.10.03. 16:16
Legalább hét ember meghalt és másik hét megsebesült, amikor ismeretlen fegyveresek síita muzulmánokat szállító buszra nyitottak tüzet a pakisztáni Karacsiban.
Mintegy húsz síita muzulmán tartózkodott azon buszon, amelyre péntek délután nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek a pakisztáni Karacsi nyugati részén. A támadásban hét ember meghalt, hét pedig megsebesült, mondta el a BBC-nek Atar Rasid Butt rendőrtiszt. Közülük három ember állapota válságos.

A rendőrség szerint a merényletet valószínűleg egy terrorszervezet tervelte ki. A támadásért eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A rendőrség szerint a két támadó motorbiciklin követte a buszt, majd több sorozatot adtak le mielőtt elmenekültek. A buszon kezdetben síiták és szunniták is tartózkodtak, de merényletet csak azután hajtották végre, hogy az imádságra siető szunniták leszálltak a saját mecsetjüknél, jelentette a BBC.

Az elmúlt években több százan haltak meg a síiták és szunniták közötti összecsapásokban. Ebben az évben a legsúlyosabb támadás júliusban történt, akkor ötven síita muzulmánt öltek meg a kvettai mecsetnél. A síita szervezetek szerint a pénteki támadást is szunnita csoportok követték el.