Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kadhafi szövetkezne a klónozásért Antinorival

2001.08.12. 16:37
Felajánlotta teljes támogatását az emberklónozásra készülő Severini Antinori olasz professzornak Moamer el-Kadhafi líbiai forradalmi vezető. A londoni Sunday Express értesülése állítólag a Moszadtól származik, amely lehallgatta az orvos munkatársának és Kadhafinak a beszélgetését. Az olasz professzor az egész világon nagy vihart bejelentésével, miszerint hamarosan kész embert klónozni.
A londoni Sunday Express című újság szerint Moamer el-Kadhafi a legjobb tripoli klinika egyik szárnyát bocsátaná Severini Antinori rendelkezésére, hogy ott tegyen kísérletet ember klónozására. Mint ismert, az olasz nőgyógyász a múlt héten jelentette be: birtokában van minden eszköz, amely az ember "előállításához" szükségeltetik.

Felajánlotta teljes támogatását az emberklónozásra készülő olasz professzornak a líbiai forradalmi vezető
A líbiai forradalmi vezető nagylelkűen fizetné az Antinori professzor vezette orvoscsoport odautazási és tartózkodási költségeit, ráadásul dollármilliókkal jutalmazná meg a szakembereket, ha valóban sikerülne a történelemben először mesterségesen embert létrehozni. Az ajánlatot múlt héten Antinori egyik munkatársával folytatott telefonbeszélgetésen tette meg ajánlatát Kadhafi, amit azonban az izraeli hírszerzés, a Moszad lehallgatott.

Az olasz nőgyógyász már korábban úgy nyilatkozott, hogy kísérletét "egy földközi-tengeri országban" akarja végrehajtani, "amelynek nevének azonban titokban kell maradnia".

Miközben Antinori vihart keltő bejelentését megtette, az USA törvényhozása betiltott mindenfajta klónozást. A törvény nem engedélyezné a tudományos célú kutatásokat sem. Ezzel szemben George W. Bush elnök csütörtökön bejelentette, hogy az amerikai kormány pénzügyileg hajlandó támogatni a gyógyítás céljait szolgáló őssejtkutatást, a világszerte már létező, embriók tudományos célú klónozásával foglalkozó laboratóriumok működését. <> Az olasz nőgyógyász bejelentése után Németország és Franciaország az ENSZ-hez fordult, hogy világszerte tiltsák be az emberi klónozást. Antinori tervét vallási és szakmai csoportok sokasága, illetve az Európai Bizottság is elítélte, az olasz orvosi kamara pedig kizárással fenyegette meg.