Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

A Volkswagen készítené a pápamobilt

2005.04.22. 08:36
A Volkswagen bejelentette, hogy elkészítené XVI. Benedek páncélozott autóját. A pápakocsit egy Touareg terepjáróból vagy egy Phaeton személyautóból alakítanák ki.
Páncélozott pápamobilt készítene a német Volkswagen cég az új, német nemzetiségű pápa, XVI. Benedek részére az ifjúsági világnapok alkalmából, amelyekre augusztusban Németországban kerül sor.

A hírt először a Bild Zeitung jelentette, majd a cég egyik szóvivője megerősítette: "Ha a pápa óhajtja, elkészítjük a különleges járművet. Elvben egy terepjáró Touareg vagy egy Phaeton tipusú személyautó lehet a kiindulópont, inkább, mint egy (kis) Polo."

Az idén Kölnben rendezendő ifjúsági világnapok egyik fő támogatója a Volkswagen, amely a szervezőknek már eddig is mintegy száz járművet ajánlott fel a rendezvény időtartamára.

II. János Pál páncélozott pápamobilját - amelyen átlátszó golyóálló üvegből készült kabinban mutatkozhatott a hívők előtt a nagy egyházi rendezvényeken - a Mercedes cég készítette.

A pápamobilnak becézett különleges jármű használatát az előző pápa ellen 1981 májusában elkövetett merénylet után vezette be a Vatikán.