Árpád
-2 °C
4 °C

Powell megelőzte Bush-t a népszerűségi listán

2002.12.23. 16:31
A CNN és a Time megbízásából készült felmérés szerint az amerikaiak 54 százaléka megbízik George W. Bush-ban. Az elnöknél már csak külügyminiszterét, Colin Powellt látják jobbnak a megkérdezettek.
Az amerikai közvélemény szerint George Bush elnök jó tanácsadókat választott maga mellé, különösen a biztonság és a külpolitika területén. Az elnök nemzetbiztonsági és a külpolitikai munkatársainak a tevékenységét a megkérdezettek 71 százaléka, gazdasági munkatársainak a tevékenységét pedig 51 százaléka ítélte megfelelőnek vagy jónak.

Cheney-t nem csípik

Mint a CNN és a Time hírmagazin felmérésből kiderül, a világ ügyeinek rendezését illetően Bush elnök a megkérdezettek 54 százaléka szerint végez jó munkát, viszont csak 44 százalékuk minősítette jónak azt, ahogy a gazdaságot kezeli. A kormány tagjai közül Colin Powell munkáját a megkérdezettek 77 százaléka ítélte jónak, rossz véleményt csak 11 százalék adott. Dick Cheney alelnök esetében 48 százalék és 32 százalék volt a kedvező és a kedvezőtlen vélemények aránya.

A megkérdezettek fele szerint Bush elnök olyan vezető, akiben bízni lehet. A felmérés résztvevőinek csaknem kétharmada, 64 százaléka nem szívesen látná, ha Dick Cheney indulna az elnöki tisztségért, míg 70 százalékuk kedvezően viszonyulna Colin Powell elnökjelöltségéhez. A december 16-án és 17-én telefonon végzett, 1006 személy megkérdezésén alapuló felmérés hibahatára 3 százalék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?