Az Egyesült Államok legyekkel támadná Irakot?

2002.04.30. 07:41
Az iraki mezőgazdasági miniszter attól fél, hogy az Egyesült Államok és Izrael egy rendkívül veszélyes légyfajtát készül becsempészni országába.
Abdel Ilah Hamid Muhammad Szaleh iraki mezőgazdasági miniszter szerint az Egyesült Államok és Izrael burkolt bakteriológiai hadművelet folytat Irak ellen mégpedig úgy, hogy egy rendkívül kártékony légyfajta lárváit csempészi be az ország területére.

A miniszter ezt a véleményét hétfőn Abu Dzabiban egy konferencián fejtette ki. A szóban forgó légyfajta rendkívül veszélyes az emberre és az állatra egyaránt.

A miniszter aljasságot gyanít

Szaleh miniszter szerint tekintve, hogy Irak az őt sújtó nemzetközi gazdasági büntetőintézkedések miatt már évek óta nem importál élőállatot, s így a lárvák csakis előre kitervelten kerülhetnek Irakba. Az Egyesült Államoknak az az érdeke, hogy ártson Iraknak - vonta le a következtetést a bagdadi politikus.

Újgenerációs bogarak
A világ sok országában költenek vagyonokat arra, hogy génmanipulációval olyan egyedeket hozzanak létre, melyek új tulajdonságaikkal betegségeket szüntethetnek meg, segíthetnek a mezőgazdaságnak, vagy új anyagokat állíthatnak elő. Arról kevesebb hírt hallani, hogy folynak génmanipulációs kutatások a rovarok biológiai fegyverré alakítása érdekében is.

Az ilyen eljárások lényege, hogy a tudósok megváltoztassák az állat fenotípusát, azaz a genetikai információk látható eredményét, vagy genotípusát, azaz magát a genetikai összállományt. A legtöbb tudós azon dolgozik, hogy hogyan változtasson a gazdaállat kromoszómáin.  • Tippek
  • Bankszámla