Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Léggömbökkel tesztelik a Pentagon védelmét

2007.02.17. 11:21
Három léggömböt eresztenek a levegőbe szombaton Washingtonban, amivel a Pentagon kémiai és biológiai támadás elleni védelmét akarja tesztelni a védelmi minisztérium különleges ügynöksége. A léggömböket az épülethez kötik, majd különböző irányokba, 30 méteres magasságig engedik fel őket a levegőbe.

Három léggömböt bocsátanak a levegőbe szombaton Washingtonban, az amerikai védelmi minisztérium ezzel akarja tesztelni a Pentagon védelmét kémiai és biológiai fegyverek ellen, írja a Reuters.

Egy léggömb átmérője majdnem két méter, mindhármat kikötik a Pentagon épületéhez, és egymás után, négy különböző irányba engedik fel őket a levegőbe 30 méteres magasságig.

Minisztériumi források szerint a szombati tesztelés része egy sorozatnak, amit rendszeresen elvégeznek, hogy biztosítani tudják az épület folyamatos védelmét. „Mindig is csináltunk teszteket, csak ez mostani sokkal látványosabb” – nyilatkozta a minisztérium szóvivője.

A léggömbös kísérletet egy, a védelmi minisztériumhoz tartozó ügynökség végzi, melyet 2001. szeptember 11. után alapítottak kifejezetten a Pentagon védelmére. Akkor az al-Kaida terroristái belevezettek egy repülőgépet az épületbe, a támadásban 125 ember vesztette életét.

A minisztérium nem árulta el, hogy mi a léggömbök szerepe az épület biológiai és kémiai fegyverek elleni védelmének tesztelésében, valamint azt sem közölték, a nap mely szakában eresztik őket a levegőbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!