Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Léggömbökkel tesztelik a Pentagon védelmét

2007.02.17. 11:21
Három léggömböt eresztenek a levegőbe szombaton Washingtonban, amivel a Pentagon kémiai és biológiai támadás elleni védelmét akarja tesztelni a védelmi minisztérium különleges ügynöksége. A léggömböket az épülethez kötik, majd különböző irányokba, 30 méteres magasságig engedik fel őket a levegőbe.

Három léggömböt bocsátanak a levegőbe szombaton Washingtonban, az amerikai védelmi minisztérium ezzel akarja tesztelni a Pentagon védelmét kémiai és biológiai fegyverek ellen, írja a Reuters.

Egy léggömb átmérője majdnem két méter, mindhármat kikötik a Pentagon épületéhez, és egymás után, négy különböző irányba engedik fel őket a levegőbe 30 méteres magasságig.

Minisztériumi források szerint a szombati tesztelés része egy sorozatnak, amit rendszeresen elvégeznek, hogy biztosítani tudják az épület folyamatos védelmét. „Mindig is csináltunk teszteket, csak ez mostani sokkal látványosabb” – nyilatkozta a minisztérium szóvivője.

A léggömbös kísérletet egy, a védelmi minisztériumhoz tartozó ügynökség végzi, melyet 2001. szeptember 11. után alapítottak kifejezetten a Pentagon védelmére. Akkor az al-Kaida terroristái belevezettek egy repülőgépet az épületbe, a támadásban 125 ember vesztette életét.

A minisztérium nem árulta el, hogy mi a léggömbök szerepe az épület biológiai és kémiai fegyverek elleni védelmének tesztelésében, valamint azt sem közölték, a nap mely szakában eresztik őket a levegőbe.