Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

A Pentagon szerint az öngyilkos merénylők a Korán követői

2006.09.28. 16:18
Az amerikai kormány eddigi álláspontjával szakított a Pentagonnak egy most nyilvánosságra került belső jelentése, miszerint van közvetlen kapcsolat az iszlám és az öngyilkos terroristák között.

A Pentagon egy belső jelentése szerint az öngyilkos iszlámista merénylők a Korán követői, nincs szó esze ment, a muszlim szentírás előírásait eltorzító fanatikusokról.

Az amerikai védelmi minisztérium friss tanulmányát, amely az öngyilkos terroristák indítékait igyekszik feltérképezni, a worldnetdaily.com internetes hírportál szerezte meg és közölte csütörtökön.

Szakítás a pc-vel

A híroldal tisztában van vele, hogy a tanulmány nyilvánosságra kerülése politikai bombának bizonyulhat. Az amerikai kormány mindeddig ugyanis gondosan kerülte, hogy közvetlen kapcsolódást állapítson meg a terroristák és a Korán, illetve az iszlám vallás között. Washington a hivatalos "politikai korrektség" talaján azt hangoztatja, hogy a muszlim öngyilkos merénylők az iszlám tanításokat eltorzító eretnek fanatikusok.

A Pentagon elemzői ezzel szemben arra a következtetésre jutottak, hogy a terroristák egyáltalán nem forgatják ki a Koránnak a szent háborúról, a dzsihádról szóló tanait, amikor erőszakot, gyilkosságokat hirdetnek és hajtanak végre. A védelmi tárca belső elemzése szerint az öngyilkos terroristák döntő hányada Iraktól Afganisztánig a Korán szellemében cselekszik, nem őrült merénylő, hanem az iszlám szentírás parancsait logikusan követő hívő.

Különleges hely a paradicsomban

Mint az elemzésben olvasható, az iszlám tanítása szerint a hívők nem azzal menthetik meg lelküket, ahogy élnek, hanem amiképpen meghalnak: a mártírrá válás, Allah ügyéért a hitetlenek ellen harcolni és meghalni különleges helyet biztosít a paradicsomban. Az elkövetők örök hírnevet szereznek és családjuknak anyagi biztonságot adnak.

Az amerikai szakértők megállapítása szerint az iszlám védelmében végrehajtott öngyilkosság a Korán szerint megengedett, a muszlim merénylők tehát nagyon is racionális alapon követik el a nyugatiak számára elképzelhetetlen öngyilkos akciókat. Egy muszlim hívő számára tehát ilyen halált választva csapást mérni az iszlám ellenségeire elfogadható, ésszerű, sőt helyes cselekedetnek tekinthető.

A Pentagon belső jelentését a minisztérium egy kevéssé ismert kémelhárító részlege, a CIFA készítette, amely különösen aggasztónak tartja az öngyilkos merénylők legújabb, afganisztáni hullámát. Az országban idén több mint 200 halottat követeltek az ilyen támadások, míg két éve még kevesebb mint tizet.

A Pentagon szerint Kabulban külön öngyilkos osztag működik, és a Nyugat elleni harcukban a muszlim terroristáknak ez a leghatékonyabb fegyverük. A katonai elemzéseket végző neves amerikai intézet, a Rand Corporation előrejelzése szerint az öngyilkos merénylők fenyegetése az elkövetkező években erősödni és állandósulni fog az Egyesült Államok ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?