Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar táncosok az izraeli-libanoni határon

2006.07.14. 08:44
Egy szabolcsi tánccsoport Tel-Avivból indult haza, de a libanoni-izraeli atrocitások miatt egy óvóhelyre kellett menekülniük.

Egy kisvárdai magyar ifjúsági tánccsoport az izraeli-libanoni határon, óvóhelyen, biztonságban vészelte át az ellenségeskedések kiújulását. A csoport a tel-avivi magyar nagykövetség segítségével pénteken már haza is érkezik - közölte az MTI-vel a Külügyminisztérium szóvivője.

Mint Polgár Viktor elmondta, a 10 és 20 év közötti fiatalokból álló tánccsoport négy kísérővel és egy orvossal szerdán érkezett Izraelbe, és egy határ menti izraeli kisvárosban lépett volna fel. A harcok kirobbanása idején azonban már biztonságban voltak, egy óvóhelyen húzták meg magukat. A tel-avivi magyar nagykövetség azonnal intézkedett hazaszállításukról. A táncosok autóbuszon utaztak Tel-Avivba, onnan pedig péntek reggel indultak haza.

A Kelet-Magyarország pénteki számában megjelent információ szerint a kisvárdai Mistral mazsorett csoport 24 tagjáról van szó. Kovács Bertalan, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilap tudósítója a helyszínről számolt be arról, hogy a tánccsoport a jövő héten kezdődő táncfesztiválra utazott Izraelbe.

Az MTI értesülése szerint a csoport tagjai pénteken reggel érkeznek Budapestre.