Nyilvános orgiát rendeztek Medvegyevért

2008.03.14. 14:58
Február 29-én nyilvános orgiát rendezett a Vojna művészcsoport a moszkvai Biológiai Múzeumban, hogy az akcióval támogassa az azóta elsöprő többséggel elnöknek választott Dimitrij Medvegyevet. A rendezvény ellen sem civil szervezetek, sem a rendőrség nem léptek fel.

Három nappal Dimitrij Medvegyev új orosz elnök megválasztása előtt egy extravagáns akcióiról elhíresült művészcsoport Putyin kiválasztott utódjában jó ürügyet látott egy nyilvános orgia megszervezésére, írja az Independent Media Center.

A "Basszunk a trónörökös kismackóért!" felkiáltással megrendezett február 29-i összejövetelen a résztvevő fiatalok a moszkvai Biológiai Múzeum egyik buzdító szlogenekkel feldíszített helyiségében mutattak be pornófilmbe illő jeleneteket. A Vojna (Háború) nevű művészcsoport hivatalos közleménye szerint nem mindennapi akciójukkal akarták kifejezni jókívánságaikat Dimitrij Medvegyevnek, valamint művészileg is támogatni akarták az elnöki szerepben szerintük még tapasztalatlan, és ezért segítségre szoruló politikust. Korábban azt is elmondták, hogy fel akarták vállalni, hogy mennyire szenvedélyesen támogatják Putyin utódját. A képzőművészekből és egyetemistákból álló csoport extravagáns akcióiról híresült el, 2007. május 1-jén kóbor macskákkal árasztottak el egy McDonald's éttermet, november 28-án pedig egy könyvfesztivál megnyitóján négy élő bárányt lógattak le az egyik emeltről.

A nyilvános orgiát február 23-án az elnöki Egységes Oroszország párt ifjúgárdájának (Molodaja Gvargyija) az észt nagykövetség közelében tartott nagygyűlésén jelentették be. Azon a gyűlésen mutatták be először a figyelemfelkeltő szlogent is, amit már akkor több száz zászlóra és molinóra felraktak. A gyűlésen külön kiemelték, hogy a kismackóval természetesen Medvegyevre céloznak, akinek a vezetékneve a medve szóból származik.

Sem civil szervezetek, sem a rendőrség nem szólalt fel a február 29-i rendezvény ellen. A múzeumban összegyűlt fiatal és kevésbé fiatal aktivisták több tévést, fotóst és újságírót is a helyszínre csábítottak, hogy hírt adjanak róla és dokumentálják a kampányszexet, bár az az alább is megtekinthető, a szoftpornó határait súroló videófelvételből is kiderül, hogy a lelkes amatőrök többnyire csak imitálták a közösülést.

Figyelmeztetés: Bár nyílt, öncélú pornográf jelenetek nem láthatók a videofelvételen, megtekintését azonban így is csak 18 éven felülieknek ajánljuk.  • Hírek
  • Bankszámla