11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Napóleon polgármester akar lenni Korzikán

2000.06.22. 16:47
130 év után új Napóleon lépett a francia politika színpadára. Bonaparte Napóleon testvérének, Jerome-nak ük-ükunokája Charles Napoleon a korzikai Ajaccio polgármestere kíván lenni.
Ajaccio Bonaparte Napóleon szülővárosa, de Charles csak pár éve költözött oda. Korábban várostervezési tanácsadóként dolgozott egy kis párizsi cégnél.

Napoleon független jelöltként indul, és saját bevallása szerint ,,a pártok korrupciója és nepotizmusa" elleni küzdelmet tartja legfontosabb feladatának. A Napoleon név persze neve nem biztos, hogy jól passzol a nepotizmus elleni harchoz, így Charles sem tudja, hogy választási esélyeit milyen irányban befolyásolja majd.

Mindenesetre elmondta, hogy gyakran megállítják az utcán, hogy tegyen már valamit, és különben is leghíresebb elődje pályafutásának korai szakaszát tartja követendő példának - a fiatal Bonaparte ugyanis még a francia forradalom lelkes híve volt.

A Napoleon-családot egyébként 1870-ben száműzték Franciaországból miután Bonaparte unokaöccse, III. Napóleon a vesztes francia-porosz háború után megbukott. Miután a császár brit hadseregben szolgáló fiát 1879-ben megölték, a családfő szerepe és a név továbbvitele Vesztfália királyára, a már említett Jerome-ra maradt.

A családot akkor hívták vissza Franciaországba, miután a második világháborúban Charles apja az ellenállás tagjaként komoly érdemeket szerzett.  • Hírek
  • Bankszámla