Mátyás
-6 °C
1 °C

Tizenkét amerikai tűnt el a harcokban

2003.03.28. 07:40
Tizennégy amerikai megsérült és tizenkét eltűnt az éjszakai harcokban Nászírijánál. A városba iraki erősítés érkezett, az amerikai csapatok a reggeli légitámadás ellenére sem értek el áttörést.
Heves harcok dúltak egész éjszaka Násziríjában. A BBC helyszíni tudósítója szerint a városba iraki erősítés érkezett. A harcok során 12 amerikai tengerészgyalogos megsérült, 14 eltűnt - jelentette korábban a Pentagon.

Bombázták az állásokat

Kattintson a nagyításhoz! A tengerészgyalogság reggel légi támogatást kért, a dpa német hírügynökség fotósa szerint nagy erejű légi- és tüzérségi támadás érte az iraki állásokat. Ennek ellenére a térségben állomásozó amerikai egységek nem tudtak előbbre nyomulni Bagdad felé, sőt néhány alakulatot hátrább is vontak a frontvonalról.

Az iraki oldal veszteségei egyelőre nem ismeretesek.

Kocsival hajtottak a tengerészgyalogosok közé

Az iraki fél a partizán-hadviselés módszereit is latba veti Násziríja környékén - jelentette a dpa. Csütörtökön három személygépkocsi az amerikai csapatok állásai közé száguldott, és a bennük ülő civil ruhás személyek tüzet nyitottak a katonákra. Egy támadót lelőttek az amerikaiak, egy másikat elfogtak, de a többi elmenekült. Az előző napi harcok során elfoglalt iraki állásokban keletnémet eredetű vegyvédelmi öltözékeket találtak az amerikai katonák - közölték amerikai katonai források a német hírügynökséggel.