Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Kasztrálnák a pedofilokat Lengyelországban

2008.09.16. 20:24
A lengyel kormány törvényt készít elő, amely engedélyezné pedofilok kötelező gyógyszeres kezelését - jelentette be kedden a kormány sajtószolgálata. A pedofilok kötelező vegyi kasztrálásáról szóló törvény előkészületei a végső szakaszban vannak.

A kérdést a múlt héten Donald Tusk kormányfő vetette fel, miután elfogtak egy 45 éves férfit, akit azzal vádolnak, hogy hat éven át fogva tartotta és megerőszakolta most 21 éves lányát. Az ügy nagy felháborodást keltett Lengyelországban.

Tusk nyilvánosan is javasolta a gyermekek megrontása miatt elítéltek kötelező gyógyszeres kezelését. - "Az összes Európában érvényes rendelkezést össze kívánom gyűjteni, hogy a lehető legszigorúbb törvényt vezessék be Lengyelországban a gyermekeket megerőszakoló bűnözőkkel szemben" - szögezte le.

A lengyel rendőrség szeptember 8-án jelentette be, hogy elfogtak egy férfit lánya és felesége vallomása alapján. A fiatal nő, aki anyjával együtt jelent meg a kelet-lengyelországi Siemitycze rendőrségén, elmondta, hogy az apja 14 éves korától rendszeresen megerőszakolta.

2005-ben és 2007-ben gyermeke született, a csecsemőket a kórházban hagyták örökbefogadásra. A nő közölte: az apja, aki elkísérte őt a kórházba a szülésekre, kényszerítette arra, hogy mondjon le a gyerekekről. A férfi ellen nemi erőszak és személyi szabadság korlátozása miatt emeltek vádat, s akár 15 év börtönbüntetéssel is sújtható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?