Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Pizzával kenték meg a minisztert

2005.01.18. 11:09
Lemondásra kényszerült Judy Srgo. A Kanadában kormányzó Liberális Párt bevándorlásügyi minisztere a vádak szerint ingyenpizzáért cserébe különleges elbánást ígért egy illegális bevándorlónak. A miniszter kampánystábjában egy másik illegális bevándorlót, egy román sztriptíztáncost is alkalmazott.

A vádak szerint pizzával és fokhagymás kenyérrel vesztegették meg Kanada bevándorlásügyi miniszterét. Judy Srgo-t egy North York-i illegális bevándorló, a pizzasütőként dolgozó Harjit Singh vádolta meg. Az 1988-ban Kanadába szökött férfi most kiutasítási őrizetben van.

Singh szerint Srgo miniszterasszony választási kampánya idején ígért neki különleges elbánást, ha cserébe segíti kampányát. A pizzasütő ingyen étellel látta el a hatalmon lévő Liberális Párt színeiben induló miniszterasszony kampánystábját, írja a Toronto Star. Idővel azonban kiderült, hogy Srgo ideiglenes tartózkodási engedélyt szerzett egy, a kampánystábjában dolgozó illegálisan Kanadába érkezett román sztriptíztáncosnőnek.

Singh szerint a sztriptíztáncosnő körüli botrány hatására Srgo elpártolt tőle, és most azért került kitoloncolási őrizetbe, mert a miniszter így próbálta menteni kormányban betöltött pozícióját. A háromgyermekes családapát tizenhét év után utasíthatják ki az országból.

Srgo vehemensen tagadja a vádakat. "Szerencsétlen dolog, hogy ezek a felháborító kitalációk megakadályozhatnak a bevándorlásügy modernizálására vonatkozó vízióim megvalósításában", jelentette ki közleményében. "Senkinek se legyen kétsége felőle, hogy keményen fogok küzdeni a vádak ellen és tisztázom magam a gyanú alól", mondta, majd lemonott miniszteri posztjáról.