16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Házakat romboltak le az izraeli harckocsik

2002.01.10. 10:23
Közel harminc épületet romboltak le csütörtök hajnalban a Gáza-övezet déli részén fekvő Rafah városba behatoló izraeli harckocsik és talajgyaluk. Az akció válaszcsapás volt a Hamász szerdai merényletére.
Palesztin biztonsági források szerint hat harckocsi és földmunkagép gördült be a városba, és a járműveket irányító izraeli katonák tüzet nyitottak az otthonaikat pánikszerűen elhagyó palesztinokra.

Az izraeli hadsereg közölte: az épületeket azért rombolták le, mert a palesztinok lőállásoknak használták azokat a térségben szolgáló izraeli katonák ellen. Izraeli katonai források szerint a földgyalukat nem harckocsik, hanem páncélozott járművek kísérték, és az akcióban nem harminc, hanem tíz épületet semmisítettek meg a munkagépek.

A csütörtöki akció válaszcsapás volt a Hamász radikális palesztin szervezet négy izraeli halálos áldozatot követelő szerdai merényletére.

A közel-keleti feszültség fokozódása miatt Oroszország nyugalomra szólította fel a zsidó államot és palesztinokat. "Oroszország, mint a közel-keleti békefolyamat társvédnöke, ismételten arra kéri Izraelt és a Palesztin Hatóságot: adják tanújelét az önmérsékletre és nyugalomra való törekvésüknek, és ne hagyják, hogy ilyen akciók újabb erőszakos konfliktushoz vezessenek" - olvasható a moszkvai külügyminisztérium közleményében.  • Hírek
  • Hírek