Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Rakéta-elhárító rendszert szerelnének az utasszállítókra

2004.01.08. 08:16
A legnagyobb európai légitársaság, az utasforgalmát immár növelő British Airways lézeres rakéta-elterelő, elhárító rendszer vásárlásáról tárgyal több lehetséges szállítóval, köztük a brit BAe Systems légi- és hadiipari vállalattal - erősítette meg a British Airways szóvivője. Azt mondta, hogy a terrorfenyegetés leküzdésének részét képező terv még kezdeti szakaszban van, főleg azt vizsgálják, hogy az ilyen rendszereket lehet-e szériában alkalmazni polgári repülőgépeken.
Az államfőket és más magas rangú személyiségeket szállító repülőgépeket már több országban fölszerelték ilyen elterelő rendszerrel, amely gépenként közel 800 ezer euróba kerül, jegyezte meg az AFP hírügynökség.

A British Airways (BA) decemberben 4,8 százalékkal növelte utasainak számát 2002. decemberhez képest. A helykihasználtság mutatója 1,7 százalékponttal 73,3 százalékra nőtt decemberben.

A repülési ipar válságára a BA kiterjedt takarékossági intézkedésekkel reagált: összesen 11 ezer állást szüntetett meg, veszteségtermelő európai útirányokat állított le, és csökkentette jegyárait.

A légitársaság évi félmilliárd font megtakarítást jelentő új költségcsökkentő programot is fontolgat, az összeg az éves kiadások több mint 6,5 százaléka, és megvalósítása akár újabb 5 ezer ember elbocsátásával járhat.