Mátyás
-6 °C
1 °C

Idegbeteg volt az agyonlőtt légi utas

2005.12.08. 12:44
Egy utas meghalt, amikor egy amerikai utasszállító gép bejáratánál rálőttek szerdán Miamiban. A lövést egy biztonsági légikísérő adta le a bombával fenyegetőző férfira. Robbanószerkezetet végül nem találtak, a férfi viszont komoly mentális problémákkal küzdött, írja az AP.

Miami nemzetközi repülőterén egy fegyveres biztonsági járatkísérő agyonlőtt egy utast, aki azzal fenyegetőzött, hogy pokolgép van a kézipoggyászában.

Rigoberto Alpizar amerikai állampolgár a floridai Miamiban szállt fel a kolumbiai Medellinből érkezett gépre, mely tovább indult volna az ugyancsak floridai Orlandóba. A gép még a földön vesztegelt, amikor a férfi az utastérben agresszíven fenyegetőzni kezdett, hogy robbanószerkezet van a kézipoggyászában, majd kirohant a repülőgépből. A légi marsall felszólításának, hogy álljon meg és feküdjön a földre, nem engedelmeskedett, sőt a kézitáskájába akart nyúlni, amikor a biztonsági járatkísérő lelőtte a géptől az épületbe vezető fedett folyosón.

Rigoberto Alpizar feleségével együtt indult volna, perui vakációja után Orlandóba. Az egyik utas elbeszélése szerint az asszony az intézkedő légi marsall után szaladt, és azt kiabálta, hogy férje nem beszámítható, elmulasztotta bevenni rendszeresen szedett orvosságát. A férfi egy szemtanú szerint magán kívül volt.

A feleség saját magát okolja a történtekért, ő volt az, aki meggyőzte a mániás depresszióban szenvedő férfit, hogy akarata ellenére mégis szálljon fel a repülőre.

A szomszédai Alpizart kedves embernek ismerték, aki egy háztartási bolt festék osztályán dolgozott, szabadidejében pedig házának gyepét gondozta. Felfoghatatlannak tartják, hogy képes volt robbantással fenyegetőzni - írja az AP.

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy a férfi valóban beteg volt, de a hivatalos vélemények szerint az eset nem egyértelműen terroristaakció.