Árpád
-2 °C
4 °C

Rakéta csapódott be Dick Cheney közelében

2007.05.09. 18:18
Rakétát lőttek ki Bagdad kormányzati negyedére, amikor Dick Cheney az iraki kormányfővel tárgyalt. Az alelnök élete nem forgott veszélyben, még a tárgyalásokat sem zavarta meg a robbanás.

Rakéta csapódott be Bagdad megerősített kormányzati negyedébe, a Zöld Zónába, amikor Dick Cheney amerikai alelnök az iraki kormányfővel tárgyalt. Cheney előre be nem jelentett látogatásra utazott szerdán Bagdadba, és ott az iraki kormányfővel folytatott tárgyalásokat. A robbanás - mondta szóvivője - nem zavarta meg a megbeszéléseket.

Szemtanúk beszámolója szerint egy síita többségű lakónegyedből, a Tigris folyó keleti partjáról indíthatták a rakétát, amelynek becsapódását hatalmas robaj kísérte.

Cheney alelnök ellen Kabulban is merényletet kíséreltek meg, amikor az afgán elnökkel találkozott. Cheney akkor sem volt igazán veszélyben, a robbanás akkor is tőle távol következett be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?