János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horogkereszttel pózoló magyarokat helyeztek vád alá Szlovákiában

2008.06.30. 11:24
Magyar állampolgárságú fiatalok csoportját helyezte vád alá tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt vasárnap a szlovák rendőrség.

Kilenc magyar és kilenc szlovák állampolgár ellen indított eljárást a szlovák rendőrség önkényuralmi jelképek használata miatt. A magyarországi fiatalok táborozni mentek Révkomáromba. A Vág torkolatánál, az ártéri fák között egy magyar és egy horogkeresztes zászlót feszítettek ki. A rendőrség őrizetbe vette, majd a kihallgatást követően elengedte a fiatalokat.

Több fiatal testén a szélsőséges mozgalmakat népszerűsítő tetoválás volt. Az említett zászlókat lefoglalták, és egy fényképezőgép is előkerült, memóriakártyáján olyan feltételekkel, amelyeken az érintettek a jellegzetes náci karlendítéses köszönést mutatják be. Lefoglalt a rendőrség egy kulcscsomót is, rajta három dísszel: egy náci vaskereszttel, Nagy-Magyarország térképével és egy náci kereszttel, amelyen Adolf Hitler arcképe van. Egyiküknél egy, a német Harmadik Birodalom vezérének képével díszített naptár is volt.

A magyar állampolgárok konzuli védelmet nem kértek, a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek. A nyitrai kerületi rendőrkapitányság hétfőn külön sajtótájékoztatón ismerteti a részleteket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!