Emőke
-4 °C
9 °C

Gennyládának nevezte Moore-t az idősebb Bush

2004.10.14. 14:59
Exelnöktől szokatlan nyíltsággal nevezte "totális seggfejnek" Michael Moore filmrendezőt az idősebb George Bush. Az exelnök a családjáról terjesztett "felháborító hazugságokon" borult ki.
"Gennyládának" nevezte Michael Moore-t Farenheit 9/11 című filmje miatt az idősebb George Bush, írja a BBC. Az exelnök szerint a családjáról "felháborító hazugságokat terjesztő" filmrendező "totális seggfej, szemét".

Sajátos igazság

Az idősebb Bush egy maine-i helyi tévéadónak nyilatkozva vesztette el a fejét. Moore, aki nem titkoltan propagandacélokból forgatta le dokumentumfilmnek álcázott, de a tényeket sajátos szűrőn keresztül bemutató, a céljaival ellentétes információkat elhallgató dokumentumfilmjében a bin Laden családhoz fűződő gazdasági kapcsolatokkal vádolta a Bush családot.

Moore nyíltan elismerte, hogy filmjét az amerikai választási kampányra időzítette, célja a lehető legtöbb Bush-ellenes szavazó mozgósítása volt. A film hatalmas siker volt amerikában, bemutatása óta 119 millió dolláros bevételt hozott.

Moore szerdán is folytatta politikai akcióit, jelentette a BBC. Miután az egyetem vezetése nem engedélyezte, hogy a kaliforniai állami egyetem San Marcos-i karán tartson választási nagygyűlést, ösztöndíjprogramot hirdetett az egyetem vezetése ellen lázadó diákok támogatására.