Szilvia
5 °C
16 °C

Soros Györgyöt szidja a Hudson Intézet elnöke

2007.04.05. 17:30
A konzervatív agytröszt, a Hudson Intézet elnöke élesen bírálja Soros Györgyöt, amiért a magyar származású multimilliárdos George Bush amerikai elnök politikáját támadja.

Megalomániás milliárdosnak nevezte a Hudson Intézet elnöke Soros Györgyöt, aki szerinte ideológiai alapú propagandakampányt folytat a demokratikusan megválasztott amerikai elnök tönkretételére.

Soros, a baloldali

Herbert London, a neves konzervatív agytröszt elnöke a The Washington Times csütörtöki számában közölt cikkében arról írt: a magyar származású üzletember nem közérdekeket szolgáló szervezeteket finanszíroz, hanem olajozottan működő propagandavállalatokat, amelyeket saját hitvilágának szolgálatába állít.

London szerint Soros nézete a terrorizmus elleni háború kapcsán az amerikai baloldali gondolkodás ékes bizonyítéka. Soros, ahogy azt a brit Independent című lapban leírta, úgy véli, George Bush elnök alantas módon visszaél a 2001-es merényletek után keletkezett félelemmel. Soros szerint a republikánus vezetésű Fehér Ház eltúlozza a terrorizmus veszélyét, hogy megnyirbálhassa a polgári szabadságjogokat.

Náci propaganda?

A Hudson Intézet elnöke szerint Soros "alantas pszichológiai okokat" sejt Bush és Dick Cheney alelnök magatartása mögött. A milliárdos volt az, aki az "elvakult amerikai felsőbbségtudatúak" csoportjához tartozónak nevezte John Bolton volt ENSZ-nagykövetet.

London emlékeztet arra, hogy Soros Az esendőség kora című könyvében Bush politikáját a náci propagandához hasonlította. Később igyekezett visszakozni attól az éles kritikájától, hogy a Bush-adminisztráció a nácik és a kommunisták propagandagépezetét fejlesztette tovább a reklám- és marketingipar újításainak alkalmazásával.

Herbert London úgy látja: bár már a baloldalon is vannak, akik elfordultak Sorostól, nem szabad lebecsülni az üzletember hatalmát, azt, amit dollármilliárdjaival meg tud vásárolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?