Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem áll össze a Csányi Sándor-Soros György álompáros

2006.09.07. 20:00
Cáfolja az OTP Bank, hogy Soros György befektetővel venné meg a harmadik legnagyobb osztrák pénzintézetet, a BAWAG-ot. A Der Standard ugyanis azt állította, hogy összeáll a páros.

Az OTP is a jelentkezők között van az osztrák BAWAG privatizációjára kiírt pályázatban. Ausztria harmadik legnagyobb pénzintézete iránt számos külföldi és osztrák bank is érdeklődik. A Der Standard osztrák napilap szerint az OTP Soros György befektetővel közösen pályázna az ÖGB - osztrák szakszervezetek szövetsége - tulajdonában lévő pénzintézetre.

A Der Standard szerint az OTP rendkívül eltökélt a BAWAG megszerzésében, hiszen ezzel Közép-Európa nyugati részére is belépne kelet-európai terjeszkedései után. Nagy vonzerőt jelent az OTP számára a BAWAG lízingüzletága is.

Az OTP-n kívül a napilap az alábbi potenciális pályázókat említi meg: Bayerische Landesbank, Allianz, Deutsche Postbank, DZ-Bank (Németország), Bank Austria Creditanstalt (Unicredit csoport), Raiffeisen, Volksbank, Erste Bank, Intesa/Generali, Credit Agricole, Banco Santander (Spanyolország) és több amerikai befektetési alap (Apollo, Flowers, Texas Pacific Group, Cerberus).

Megkeresésünkre az OTP Bank annyit reagált: a pénzintézet nem folytatott és nem folytat tárgyalásokat Soros Györggyel, illetve az üzletember érdekeltségeivel.