Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Nem áll össze a Csányi Sándor-Soros György álompáros

2006.09.07. 20:00
Cáfolja az OTP Bank, hogy Soros György befektetővel venné meg a harmadik legnagyobb osztrák pénzintézetet, a BAWAG-ot. A Der Standard ugyanis azt állította, hogy összeáll a páros.

Az OTP is a jelentkezők között van az osztrák BAWAG privatizációjára kiírt pályázatban. Ausztria harmadik legnagyobb pénzintézete iránt számos külföldi és osztrák bank is érdeklődik. A Der Standard osztrák napilap szerint az OTP Soros György befektetővel közösen pályázna az ÖGB - osztrák szakszervezetek szövetsége - tulajdonában lévő pénzintézetre.

A Der Standard szerint az OTP rendkívül eltökélt a BAWAG megszerzésében, hiszen ezzel Közép-Európa nyugati részére is belépne kelet-európai terjeszkedései után. Nagy vonzerőt jelent az OTP számára a BAWAG lízingüzletága is.

Az OTP-n kívül a napilap az alábbi potenciális pályázókat említi meg: Bayerische Landesbank, Allianz, Deutsche Postbank, DZ-Bank (Németország), Bank Austria Creditanstalt (Unicredit csoport), Raiffeisen, Volksbank, Erste Bank, Intesa/Generali, Credit Agricole, Banco Santander (Spanyolország) és több amerikai befektetési alap (Apollo, Flowers, Texas Pacific Group, Cerberus).

Megkeresésünkre az OTP Bank annyit reagált: a pénzintézet nem folytatott és nem folytat tárgyalásokat Soros Györggyel, illetve az üzletember érdekeltségeivel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!