Jolán
2 °C
4 °C

Mégsem bukott meg Basescu

2007.05.19. 21:31
A románok újabb esélyt adtak Traian Basescunak, hogy visszatérve államfői székébe felelősségteljes magatartást tanúsítson - mondta szombat este Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök a médiának.

A kormányfő a népszavazás eredményét értékelve kijelentette: tiszteletben tartja a szavazók akaratát, vagyis azt, hogy Basescu visszatérjen a Cotroceni-palotába. Egyúttal ígéretet tett, hogy a kormány és az elnöki hivatal közötti együttműködés szellemében fog tevékenykedni a jövőben, mégpedig Románia javára.

Az államfő parlamenti felfüggesztését kezdeményező ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint dicsőség nélküli győzelmet aratott Traian Basescu, mivel a szombati népszavazáson túlságosan alacsony volt a részvételi arány. Mircea Geoana az urnazárás után adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: a népszavazáson tapasztalt alacsony részvételi arány nem jogosítja fel Traian Basescut, hogy arra hivatkozzon: élvezi a nép támogatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?