Szilárda
0 °C
6 °C

AIDS-től rettegett Szaddám Huszein

2008.05.06. 13:04
Szaddám Huszein attól félt, hogy az amerikai börtönben szexuális úton terjedő betegségeket kaphat el, írta naplójában. A volt iraki diktátor börtönőreitől tartott, akiknek el is magyarázta, hogy ők fiatalok, és fiatalember-betegségeik lehetnek, ruháikat pedig együtt mossák.

A 2006-ban kivégzett Szaddám Huszein volt iraki elnök attól tartott, hogy AIDS-et, vagy más szexuális úton terjedő betegséget kap el amerikai fogságában, jelentette kedden az AFP francia hírügynökség. A volt iraki diktátor börtönfélelmeiről egy londoni székhelyű arab újság számolt be, Szaddám fogságban írt jegyzeteiből idézve.

Amikor Huszein rájött, hogy a börtönét őrző amerikai katonák szennyesét ugyanott mossák, ahol az ő ruháit, arra kérte őreit, ezt a gyakorlatot fejezzék be. Mint azt a volt diktátor őreinek elmagyarázta, ők fiatalok, és fiatalember-betegségeik lehetnek.

"Leginkább azért aggódtam, hogy nehogy elkapjak egy szexuális úton terjedő betegséget, mint a HIV, ezen a helyen" - írta naplójában Szaddám Huszein, az Al-Hayat című lap állítása szerint.

Szaddám Huszeint 2003 decemberében fogták el az amerikai csapatok, és három évvel később, 2006. december harmincadikán végezték ki, miután egy iraki bíróság bűnösnek találta emberiség elleni bűntettek miatt.